Informatie over vergoedingen

Tijdens een adviesgesprek of eerste afspraak zult u een begroting meekrijgen, zodat u precies kunt zien wat de kosten zijn voor uw prothese. Wij raden u aan om in uw polisvoorwaarden te kijken of  contact op te nemen met uw zorgverzekeraar welke vergoeding van toepassing is op uw situatie.

Wanneer uw kaak geen eigen tanden en kiezen bevat.
De basisverzekering voorziet u een vergoeding van 75% voor de kosten van een volledig kunstgebit. Uw eigen bijdrage is 25%. Indien u een aanvullende verzekering heeft krijgt u ook nog een gehele of gedeeltelijke vergoeding van uw eigen bijdrage.
Een klikgebit wordt vergoed vanuit de basisverzekering met een vaste eigen bijdrage van € 125,- per kaak.
Reparaties en rebasingen, van een prothese die gemaakt is op een kaak waar geen eigen tanden of kiezen meer zitten, worden voor 90% vergoed vanuit de basisverzekering.
Voor een partiële gebitsprothese en frameprothese (gedeeltelijke prothese) komen de vergoeding uit de aanvullende verzekering. Bij twijfel neem contact op met uw zorgverzekeraar.
Rebasing is het aanbrengen van een nieuwe laag kunststof in uw huidige gebitsprothese waardoor deze beter past. De basisverzekering vergoedt 100% voor het rebasen van uw volledige gebitsprothese boven en/of onder.
De vergoeding voor het rebasen van de partiële gebitsprothese of frameprothese komt uit de aanvullende verzekering. Bij twijfel neem contact op met uw zorgverzekeraar.
Een prothese gemaakt op een kaak waarin nog eigen tanden of kiezen staan worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Uw zorgverzekeraar vergoedt u gedeeltelijk indien u een aanvullende verzekering heeft afgesloten. Wij raden u aan in uw polisvoorwaarden te kijken of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.
Het wettelijke eigen risico (€ 385,- per kalenderjaar) is van toepassing op alle vergoedingen die plaatsvinden vanuit de basisverzekering. Dit betreft dus de volledige prothese maar ook de reparaties en rebasingen.

Facturen

In onze praktijk houden wij ons graag uitsluitend bezig met zorg op maat.
Al onze aandacht gaat uit naar u. Daarom hebben wij het factureren en innen van declaraties uitbesteed aan Famed.
Lees hier meer informatie over Famed.